bruisende zaken

Alles over acne

Alles over acne

01-08-2024

Ontstaan van acne 1. Verdikking van de hoornlaag 2. Verstopte uitgang van de talgklierfollikel 3. Verhoogde talgproductie in de talgklier 4. Afsluiting van de follikeluitgang door een acne bacterie 5. Ruptuur (verscheuring) van de wand van de follikel

Er zijn verschillende onzuiverheden die bij acne horen: Blackhead. Dit is een open mee-eter waar zuurstof bij is gekomen.

Whiteheads. Dit is een gesloten mee-eter.

Papel. Dit zijn kleine verhevenheden. Deze kleine ontstekingen bevatten geen pus.

Pustels. Deze zijn met pus gevulde bultjes die optreden wanneer er een infectie in de follikel aanwezig is.

Noduli. Dit is de grote variant van de papel. Deze kunnen tot 1 cm groot zijn.

Littekens. Dit is zichtbaar overblijfsel op je huid

Er zijn verschillende behandelingen bij acne: 1. Manuele uitreiniging. De huid wordt gereinigd en uitgeledigd. 2. Chemische peeling. De huidtherapeut zal in samenspraak met u een passende behandeling kiezen. 3. Microneedling. De aanmaak van elastine en collageen wordt gestimuleeerd door middel van een dermapen.

nieuwsgierig? bekijk onze diensten online!

Schieweg 41D, Rotterdam | 06 24 83 78 17 info@clinicmanifest.nl | www.clinicmanifest.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV