bruisende zaken

Poppedein geeft je kind  een steuntje in de rug

Poppedein geeft je kind een steuntje in de rug

01-08-2024

Net als volwassenen kunnen ook kinderen op een bepaald moment vastlopen in hun ontwikkeling. Misschien is je kind onzeker of heeft het een negatief zelfbeeld. Wellicht heeft het woedeaanvallen omdat het niet goed weet om te gaan met emoties. Of het heeft moeite om zich te concentreren op school. Steffie Kuijpers van Kindercoachpraktijk Poppedein kan wellicht een helpende hand bieden.

Steffie heeft altijd een passie gehad voor kinderen. Sinds 2012 werkt ze bij Amarant als begeleider complex, daarbij heeft ze te maken met kinderen met een lichtverstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen. “Ik had echter het gevoel dat ik nog niet uitgeleerd was. De opleiding tot kindercoach stelt me in staat op een meer laagdrempelige manier in contact te komen met kinderen om ze zo weer op weg te helpen. Het mooie is dat ik methodieken die ik vanuit Amarant ken, ook bij de kindercoaching kan toepassen. Het vult elkaar dus perfect aan.”

Op maat

Je hoeft bij Steffie geen pure praatsessies te verwachten. “Zeker bij kinderen werkt het meestal het beste om te vertellen terwijl je bijvoorbeeld knutselt, een potje voetbalt of een spelopdracht doet. Ik vind het belangrijk dat een kind zich bij mij gezien en gehoord voelt. Tijdens een eerste sessie spreken we, samen met de ouders of verzorgers, het intakeformulier door dat van tevoren is ingevuld. Zo kijk ik waar we in onze één-op-één sessies aan gaan werken. Bij mij is het altijd een behandeling op maat. Ieder kind, ieder gezin is weer anders.”

De controle terugkrijgen

“Ik geef ook opdrachten mee voor thuis, daar kan het kind dan zelf mee aan de slag, samen met de rest van het gezin. Dat is belangrijk want daar moet het uiteindelijk allemaal gebeuren. Ik zet kinderen in hun kracht en maak ze ervan bewust dat ze vaak meer controle hebben over bepaalde situaties dan ze denken. Dat besef doet al heel veel. Als je ziet hoe kinderen groeien gaandeweg het traject, dat is gewoon fantastisch.”

‘We doen het vooral samen’

Kindercoachpraktijk Poppedein Gasthuisstraat 22A, Oisterwijk | 06-15111394 steffie@poppedeinkindercoaching.nl | www.poppedeinkindercoaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


06138 - 't Stationneke