BRUISENDE COLUMN

Een frisse start na je vakantie

Een frisse start na je vakantie

30-11--0001

Zodra je vakantiegeld op je rekening wordt gestort, rijst de vraag: wat doen we er mee? Lekker naar het buitenland, de zon opzoeken of eindelijk maar eens die nieuwe keuken plaatsen of dat ene bankstel kopen? Keuzes, keuzes, keuzes…

Wil jij de overgang van vakantie naar werk aangenamer maken? Op www.nederlandbruist.nl vind je diverse ondernemers die je hierbij vast en zeker kunnen helpen.

Tip 1: Maak een concreet plan

De vakantie is vaak een moment van reflectie. Veel mensen stellen voor de terugkeer naar het werk ambitieuze doelen: minder overwerken, gezonder eten, meer tijd met familie doorbrengen, of zelfs een carrièreswitch. Om ervoor te zorgen dat je deze doelen niet in de vergetelheid raakt, stel je een helder stappenplan op. Wil je een nieuwe baan? Begin dan met het wekelijks versturen van sollicitaties. Beloningen voor je voortgang, zoals een nieuw boek na het schrijven van een aantal brieven, kunnen helpen om je gemotiveerd te blijven.

Tip 2: Behoud vakantiegewoonten

Heeft de vakantie je goed gedaan, maar voel je je nu somber en vermoeid op je werk? Het kan helpen om enkele van je vakantiegewoonten te integreren in je dagelijks leven. Heb je veel gewandeld of gezwommen? Probeer deze activiteiten ook tijdens je werkweek in te plannen. Behoud het vakantiegevoel door na werk te genieten van een borrel op een terras of een diner in een gezellige eetgelegenheid.

Tip 3: Eet buiten de deur

Met de vakantie voorbij en veel collega’s zonder kinderen op vakantie, kan een stille werkplek demotiverend zijn. Plan een lunchafspraak buiten de deur om je verhalen en foto’s te delen en de kantooromgeving even te ontvluchten. Het contact met anderen kan je energie geven en de overgang vergemakkelijken.

Tip 4: Neem twee extra dagen vrij

Als je nog vakantiedagen over hebt, gebruik ze dan om echt tot rust te komen. Uit onderzoek blijkt dat mensen meer profiteren van rustgevende dagen dan van actieve vakanties. Meerdere korte breaks kunnen de vakantieblues verminderen. Overweeg om alvast een nieuwe trip te plannen om iets om naar uit te kijken te hebben.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


06258 Brocks Homeopathie