BRUISENDE COLUMN

Davey Turnhout: ‘Het moet een overwinningsverhaal zijn, geen ‘huilie huilie’’

Davey Turnhout: ‘Het moet een overwinningsverhaal zijn, geen ‘huilie huilie’’

30-11--0001

Comedian Davey Turnhout is tien jaar geleden begonnen met stand-upcomedy en won in 2019 het Amsterdams Cabaret Festival. Hij staat nu in de theaters met zijn tweede avondvullende cabaretvoorstelling CHAOS.

Maak kans op voorstellingstickets en twee weken gratis streaming. Ga naar theater.nl/bruist

Turnhouts eerste soloshow Niet normaal gelukkig (2023) was als een droom die uitkwam: “Tijdens de comedy avonden was ik al gewend om in een line-up met andere comedians voor publiek te spelen, maar tijdens de theatershow kwam het publiek voor het eerst echt voor mij. Dat was heel bijzonder.”

Jeugdtrauma’s

Hoewel er veel positieve reacties kwamen op de eerste voorstelling, blijft het maken van een nieuwe show spannend. Turnhout: “CHAOS wordt de meest persoonlijke show die ik kan maken. Ik ga in op de jeugdtrauma’s die me mijn leven lang hebben achtervolgd. Dat is doodeng, maar wel belangrijk.” De comedian vervolgt: “Ik heb me 25 jaar lang geschaamd voor iets dat me is overkomen. Als er in die periode een cabaretier was geweest die op het podium een vergelijkbare ervaring had gedeeld, had ik me waarschijnlijk een stuk minder raar en alleen gevoeld. Als het delen van mijn persoonlijke verhaal maar twee mensen helpt, is voor mij het doel al behaald.”

Humor helpt relativeren

Turnhout schuwt de zwaardere onderwerpen niet. Toch blijft CHAOS een echte comedyshow: “Het moet een over-winningsverhaal zijn, geen ‘huilie huilie’. Hoewel ik de problemen zeker niet zal weglachen, zal ik er wel met humor over praten. Dat helpt juist om het te relativeren. Bovendien maak ik uitstapjes naar luchtige thema’s, zodat het niet te zwaar wordt.” Zo vertelt Turnhout ook over zijn leven als ADHD’er en rommelige creatieveling en over de chaos van een huis met twee kleine kinderen en een puppy.

De speellijst van CHAOS vind je op Theater.nl.

Foto: Jasper Loeffen

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10741 Gerdi's Balans